Om kunstneren

Kunstner Mette Hansgaard har malet siden 1987

Kunstnerens kunst er malet i et spektrum af farver. Kunstværkerne er figurative og malerier i positive farver læs mere om kunstneren Mette

Kunstværkerne er som farverige blandede bolsjer. Nogle er søde – andre syrlige, stærke eller på kant til det grænsesøgende. Kunstneren har senest arbejdet med temaer over livets dans, bølgende bjerge og bevægelse i naturen. Naturens dufte af blomster eller lavendler kombineret med smukke bølgende natur giver inspiration til kunstværkerne. Træer har også en stor betydning i hendes kunst. Træernes bevægelser i vinden, danner skygger, der frigiver nye møder med fantasien. Kunstneren har hun malet en kantineudsmykning for DSB og udstiller i kunstforeninger.

Kunstudsmykninger til virksomheder med malerier på væggen

Mette Hansgaard er født i 1974 og har malet siden 1987. Hun udstiller i kunstforeninger, og har udsmykket et Byens Hegn på Metroprojektet i 2015.

Byens Hegn

I 2015 udsmykkede Mette et af Metro selskabets Byens hegn på 27 x 4 meter i et kunstværk, der hed mødet med fantasien. Kunstværket blev malet på Nørrebro i Haraldsgade.

Udsmykninger

Mette har i perioden 2003-2015 udsmykket Skovvejskirken i Ballerup med en altertavle, som i 2015 netop er taget ned igen 2015. Den er dog dokumenteret i bogen Den danske Klosterrute.

I 2016 udsmykkede Mette en kantine for DSB. I år 2000 modtog hun legater til udstillingen om Miljø, forskning og teknologi, som hun brugte tre år på at male. Nedenfor er det en maleriudsmykning i Lemvig Müllers Foyer i Herlev.

Kunstneren har atelier og Galleri i København. Atelier og Galleri H i kunstnergaden Rørholmsgade 6 kan besøges

Her arbejder kunstneren til dagligt i sit atelier med sine billeder.

Kunstværkerne er inspireret fra rejser og bjergvandringer i Europa og i Norge, og hun holder meget af træer. Derudover har hun i sommer været på kunstskolen Spektrum for at udvikle sig, og det har inspireret hende til nye teknikker. I malerierne med stilleben kan man se nogle af resultaterne af maleprocessen med at forny tanker omkring maleri teknikker.

Akvarelkurser – alle kan lære at male akvarel.

I kunstnerens atelier og galleri kan du deltage og afholde workshops i akvarel og maleri kurser. Mettes akvarelkurser er mindre hold, som er baseret på at lære at male akvarel. Kurserne er akvarelkurser for begyndere. Akvarelworkshops er endags workshops, som også kan bookes af private grupper og målrettes personaleforeninger og kunstforenings arrangementer. Derudover laver Mette særlige events for grupper, der ønsker et særarrangement. Du kan altid sende en sms for at få en opringning, hvis du vil vide mere. tlf. 42680900

Kunstværkerne er figurative og malerier i positive farver malet som maleri og store akvareller

Derfor har akvarellen, Maskarade, i 2010, været repræsenteret i en amerikansk kunstbog med titlen.: International Comtemporary Masters 2010. Bogen repræsentere kunst fra hele verden, og kunstnerne fra bogen har haft mulighed for at udstille 3 værker hver på Museum of Modern art, Las Vegas. Maskaraden var oprindeligt inspireret af spanske flamencodansere fra Barcelona i forbindelse med et rejselegat. Nedenfor ses et eksempel på en akvarel. 90 x 70 cm kr. 5.000.-

Legater og fonde

Kunstneren Mette Hansgaard har modtaget legater fra fonde. Bl.a. modtog hun i 2009 et rejselegat fra Solarfonden, som var medvirkede årsag til kontakterne i USA. Store kunst udsmykninger males altid efter bestilling. Der udformes en skitse til virksomheden. Skitsen bliver udarbejder over mange uger. Virksomheden godkender skitsen og derefter kan kunstprojektet startes.

Rejselegat til kunstneren

Inspirationerne til de spanske flamencodansere i rødt blev lagt da kunstneren fik et rejselegat. Et rejselegat bragte Mette til Barcelona, Denver Colorado og til USA, for at samle inspirationer til sit kunstneriske arbejde. I projektet var også, at Mette skulle arbejde på at skaffe udstillings muligheder i USA, og se om der kunne åbne sig muligheder i Spanien. I Barcelona blev hun meget inspireret til at male spanske Flamenco dansere, som senere blev udstillet i bl.a. Galleri Bomhuset på Amager og i Havnegalleriet i Dragør, hvor Mette bor.

Censurerede udstillinger 2021 og 101 kunstnere

I 2021 medvirker Mette i bogen 101 kunstnere af Tom Jørgensen. Derudover har hun netop fået 3 akvareller antaget på den censurerede udstilling på Fyn. Udstillingen blev holdt i Kunstbygningen Filosoffen på Fyn i Odense. H.C. Andersen festivallen holdes årligt.

Uddannelser og kurser i kunst

Mette Hansgaard er uddannet kunsttrykker (Serigraf) og har også uddannelse fra CBS i markedsføring m.m. Har modtaget undervisning hos Erik Lagoni (Privat 1998). Kursus hos den realistiske maler Daniel Goldberg. I 2017 har hun fordybet sig i undervisning på Kunstskolen Spektrum for at arbejde med ny faglig indsigt i kunsten.
Kontakt Mette Hansgaard Tlf. 4268 0900 metteskunst@gmail.com for at booke kunst eller udstillinger
www.mettehansgaard.dk

Skriv et svar