Om kunstneren

Kunstner Mette Hansgaard

Mette Hansgaard er født i 1974 og har malet siden 1987. Hun udstiller i kunstforeninger, og har udsmykket et Byens Hegn på Metroprojektet i 2015. Her er lidt generel baggrundshistorie. Lige nu optager det nordiske Mette.

Nordiske inspirationer med figurative inspirationer kombineret med abstraktion

Malerier på lærred

Malerierne er malet som nordiske malerier med naturalistiske inspirationer i en akvarelteknik, der minder om akvarel, men er malet med akryl på lærred.

I malerierne er der også skjulte fortællinger om mennesket i naturen, selvom mennesket ikke nødvendigvis er fremhævet i kunsten. Det essentielle i fortællingerne er at vise dét, der er større end os selv. Landskaberne er malet med laserende akrylfarver og det optager mig, når jeg maler. 

 

Min ambition er at male med akrylfarver som akvareller på trods af farvernes forskellige strukturer. Processen giver mig frihed til at slippe detaljen og åbne for det abstrakte perspektiv, mens jeg får plads til det figurative element. Det ses særligt i mine serier med blå og grønne landskaber. De store blå malerier er inspirationer fra det kolde hav i nord, hvor bl.a. Atlanterhavet møder de stejle bjergformationer ved kysten. 

Udsmykninger med kunst

 

Byens Hegn maleri på gavl

I 2015 udsmykkede Mette et af Metro selskabets Byens hegn på 27 x 4 meter i et kunstværk, der hed mødet med fantasien. Kunstværket blev malet på Nørrebro i Haraldsgade. Mette malede sin første udsmykning, da hun var 23 år gammel. Det var til Lemvig Müller og Louis Poulsen A/S.

 

 

Udsmykninger

Mette har i perioden 2003-2015 udsmykket Skovvejskirken i Ballerup med en altertavle, som i 2015 netop er taget ned igen 2015. Den er dog dokumenteret i bogen Den danske Klosterrute.

I 2016 udsmykkede Mette en kantine for DSB. I år 2000 modtog hun legater til udstillingen om Miljø, forskning og teknologi, som hun brugte tre år på at male. Nedenfor er det en maleriudsmykning i Lemvig Müllers Foyer i Herlev.

akvarelkurser

Akvarelkurser

Akvarelkurser - alle kan lære at male akvarel.

I kunstnerens atelier og galleri kan du deltage og afholde workshops i akvarel og maleri kurser. Mettes akvarelkurser er mindre hold, som er baseret på at lære at male akvarel. Kurserne er akvarelkurser for begyndere. Akvarelworkshops er endags workshops, som også kan bookes af private grupper og målrettes personaleforeninger og kunstforenings arrangementer. Derudover laver Mette særlige events for grupper, der ønsker et særarrangement. Du kan altid sende en sms for at få en opringning, hvis du vil vide mere. tlf. 42680900

 

Mettes akvarel om Maskaraden har været med i en international kunstbog. International Comtemporary Masters 2010. Bogen repræsentere kunst fra hele verden, og kunstnerne fra bogen har haft mulighed for at udstille 3 værker hver på Museum of Modern art, Las Vegas. 

Kunst til boligen

Malerier til hjemmet og akvarelmalerier i glas og ramme

Kunstværkerne er ofte nordiske landskaber kombineret med figurative ideer og malerierne er malet i positive farver malet som maleri og store akvareller

Legater og fonde

Kunstneren Mette Hansgaard har modtaget legater fra fonde. Bl.a. modtog hun i 2009 et rejselegat fra Solarfonden, som var medvirkede årsag til kontakterne i USA. Store kunst udsmykninger males altid efter bestilling. Der udformes en skitse til virksomheden. Skitsen bliver udarbejder over mange uger. Virksomheden godkender skitsen og derefter kan kunstprojektet startes.

Rejselegat til kunstneren

Inspirationerne til de spanske flamencodansere i rødt blev lagt da kunstneren fik et rejselegat. Et rejselegat bragte Mette til Barcelona, Denver Colorado og til USA, for at samle inspirationer til sit kunstneriske arbejde. I projektet var også, at Mette skulle arbejde på at skaffe udstillings muligheder i USA, og se om der kunne åbne sig muligheder i Spanien. I Barcelona blev hun meget inspireret til at male spanske Flamenco dansere, som senere blev udstillet i bl.a. Galleri Bomhuset på Amager og i Havnegalleriet i Dragør, hvor Mette bor.

limfjordens-censurerede-udstilling-hansgaard

Censurerede udstillinger

I 2021 medvirker Mette i bogen 101 kunstnere af Tom Jørgensen. Derudover har hun netop fået 3 akvareller antaget på den censurerede udstilling på Fyn. Udstillingen blev holdt i Kunstbygningen Filosoffen på Fyn i Odense. H.C. Andersen festivallen holdes årligt.

Senest har hun været med på 4 censurerede udstillinger i Danmark i efteråret 2023. 

Limfjordens Censurerede udstilling, Roskilde kunstforening, Bugten 2023 – Køge, KunstPunkt i Sønderjylland. 

Kontakt Mette Hansgaard Tlf. 4268 0900 metteskunst@gmail.com for at booke kunst eller udstillinger
www.mettehansgaard.dk
 
Art by Mette Hansgaard in english read more here

Skriv et svar