Artikler om kunst

Den danske kunstner er med i meget forskellige variationer af artikler om kunst og i publikationer om kunstnere. Det skyldes, at projekter ofte er bestillingsarbejder, som skal tilpasse budgetter, timer og den kreative proces, og derfor bliver de ofte meget forskellige.

Mette har også udgivet en børnebog om mobning og drillerier. Den kan du finde mere information om nedenfor.
Artikler om kunst i Danmark og bøger der er udgivet.

Mette deltager i kunstprojekter, hvor det er muligt at skabe nye kunstværker. Nogle projekter bliver også præsenteret som bogudgivelser og artikler om kunst. Her på siden kan du se nogle af kunstprojekterne, som er gengivet i bøger som artikler.

Artikel om Håb udstilling i 2020

Artikel om HOPE udstilling 2020 i forbindelse med Covid-2019 i kunstnergaden Rørholmsgade blev udgivet fordi landet lukkede ned. Vi lavede et kunstprojekt med fokus på Håb. Det var hårdt at lukke alting ned. Derfor lavede vi en vindues udstilling, hvor gæster kunne gå fra vindue til vindue i kunstnergaden Rørholmsgade. Cityavisen var søde at bringe en artikel om kunstprojektet.

  • Se Cityavisen artikel om kunstprojektet her, hvor vi var sammen om at være hver for sig. 
  • Bog: Den danske Klosterrute, udsnit af beskrivelse af symbolsk fortolkning af altertavle udført af Mette Hansgaard
  • Byens Hegn, Contemporary book – 2016. Se foto fra Haraldsgade Kbh NV. Set fra oven.
  • Børnebog skrevet og illustreret af Kunstneren Mette Hansgaard. Gopelina og Blob danser jitterbug.
  • Bogudgivelse i USA. International Contemporary Masters 2010 – Volume III. United States. World Wide Art Books.

Altertavle i kirke er dokumenteret

Mettes tidligere altertavle fra Skovvejskirken blev dokumenteret i bogudgivelsen med titlen Den danske Klosterrute

I denne bog står der en artikel om Mettes altertavle fra Ballerup. På siden ved siden af, er der også en artikel med Per Kirkeby. Så bliver man da lidt stolt. Artiklen er skrevet for at understøtte oplevelser folk kan vandre til i Danmark, hvor de møder kirker på vejen. Derfor kom kunstudsmykningen fra Skovvejskirken med i bogen  Den danske Klosterrute. Altertavlen blev taget ned i 2015, efter at der kom et nyt menighedsudvalg.

Her kan du læse om den symbolik, der tilknyttede sig kunstudsmykningen i Skovvejskirken.
Bemærk at udsmykningen desværre er taget ned i 2015 pga. nyt menighedsråd, der tog en beslutning om at ændre stilen i kirken.
I 2010 var Mette repræsenteret i den internationale amerikanske kunstbog International Contemporary Masters. Efterfølgende udstillede hun tre mindre malerier i Las Vegas. Bogen repræsenterede flere internationale kunstnere fra hele verdenen.

Amerikansk kunstbog år 2010 med udstilling i Las Vegas

Mette Hansgaard har med akvarellen Maskarade, i 2010, været repræsenteret i en amerikansk kunstbog med titlen.: . Bogen repræsenterer kunst fra hele verden, og kunstnerne fra bogen har haft mulighed for at udstille 3 værker hver på Museum of modern art, Las Vegas. Akvarellen fra bogen er den du i dag kan købe som kunstplakat. Flamencodanser plakat 70 x 50 cm
Børnebogen Gopelina og Blob danser jitterbug

Forfatter og illustrator Mette Hansgaard

Lørdag den 11. december 2010 præsenterede Mette Hansgaard sin nye børnebog. Hun holdt præmiere på hendes nye børnebog, Gopelina og Blob danser jitterbug. Bogen er illustreret og skrevet af Mette Hansgaard. Bogen handler om figuren Gopelina, der oplever at blive drillet af de andre havgopler, men da hun møder fisken Blob, finder hun ud af, at med en rigtig god ven, kan alting lade sig gøre på ny. Bogen har, via historien, fokus på at blive drillet, og forsøger at sætte fokus på, hvordan man kan komme videre ud I verden, hvis man forsøger at skifte fokus fra negative til positive tanker, selvom man star i en svær situation. Bogen er udgivet af kunstneren med støtte. Bogen henvender sig til børn i alderen 4 – 7 år.
Illustrationer til bøger

Ønsker du ideer til en børnebog eller illustrationer vil jeg gerne give et tilbud på ideer til en børnebog.
Det er meget tidskrævende at tegne en børnebog, og kræver at man rammer forfatterens ideer til manuskript. Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du ønsker ideer, så vil jeg se om jeg kan hjælpe på nogen måde. Det forudsætter dog, at jobbet er lønnet, da det tager mange timer at tegne illustrationer.

Ønsker du at købe bogen? Bestil den på metteskunst@gmail.com