Kom let i gang med akvarel

Akvarelkurser for begyndere til dig, der vil godt i gang med at male akvarel. 

Mettes akvarelkursus er et godt grundkursus i akvarelmaling, der henvender sig til alle, der gerne vil i gang med at bruge sin kreativitet. Du behøver ikke have malet før, og du behøver heller ikke være god til at tegne. Det eneste det forudsætter – er din lyst til at komme i gang med at male med akvarelmaling. Når du først har lært det – går vi videre til næste trin.

Malekurser-til-børn-og-unge

Mettes Akvarel for begyndere kurser - findes både som fysiske kursus i København og som onlinekursus.

Kom let i gang med at male akvarel

Gode materialer giver dig mere succes fra begyndelsen

For at du kan komme godt i gang med at male akvarel, er det super vigtigt, at du starter med at bruge de rigtige materialer. For at du får et godt resultat fra begyndelsen, vil jeg anbefale dig, at købe en god æske akvarelfarver og en god blok. Der findes små fine æsker i mærket Sennelier eller Daler Rowney. Akvarelbrikker kan købes løse eller som en samlet æske. En Æske har som regel de vigtigste farver til Mettes kurser.  Akvarelpapir i blokke anbefales som akvarelblok i 300 gram med ru overflade. 

Guide til akvarelpapir

Hvorfor skal papiret være godt til akvarel?

Dit akvarelpapir bør være minimum 300 grams papir med ru overflade. Du vil opleve at fejle mere, hvis du går på kompromis med papirets gramvægt. En blok der gang på gang har givet mine kursister gode resultater er blokke Saunders Waterford. Senest har jeg brugt blokken Toscana overfor til øvelser, og det er også gået godt. Du kan købe akvarelpapir hos Kunstnerfarver.dk eller hos Tutein og Koch eller Stelling – som alle har forskellige mærker i akvarelpapir.

 

Maleøvelser i mindre formater i akvarel

Du kan bruge A4 eller A3 blokke til mine akvarelkurser. A3 er bedst til større landskaber, så undgår du, at det bliver gnidret i starten. Skal du male små blomster og æbler og citroner, så kan du bruge A4 papir.

akvarelkursus papir du skal bruge til kurser

Akvarelfarver til akvarel - hvad skal man vælge

Nedenfor ses en lille æske akvarelfarver. Den er fra Sennelier og har en fin størrelse til at komme i gang med at male akvarel. Daler – Rowney akvarelfarver anbefaler jeg også. Man kan få nogle smarte rejseæsker, der kan være gode at starte op på. Mangler der en enkel farve i paletten, så kan du tilkøbe akvarelbrikker i små brikker. Læg derfor særligt mærke til, om orange og hookers grøn er i æsken. Der findes mange mærker, så vælg dem du har mulighed for at købe. På mine akvarelkurser online og i København bruger vi farver i brikker og ikke i tuber. 

Materialer-til-akvarelkursus

Hvad er lysægte farver i akvarel

Brug lysægte farver i dine billeder

Akvarelfarver kan variere meget i pigmentet, og jeg ønsker farver med høj lysægthed. Lysægtheden har betydning for at dine akvareller ikke tager skade af sollys. Du kan også opleve at billige farver laver mærker, hvor du ikke ønsker det. Derfor er pengene givet godt ud i første omgang, og dine farver holder meget længe. 

Papir til akvarelkurser.

Hvor mange brikker skal jeg bruge til akvarelkurser?

En æske akvarelfarver med 24 stk. er gode at starte på, fordi det er nemt at gå i gang med, når man skal i gang med at male akvarel. Så behøver du heller ikke, at købe materialer flere gange. Ved at starte med en stor æske akvarelfarver, kan du derfra koncentrere dig om at lære teknikken. Farveblandingerne vil du lære i processen i takt med at dit niveau øges. Hvis du vælger at fokusere på 12 farver, kan du også nøjes med disse. Nogle farver kan du jo blot lære at blande efterhånden.

Pensler til akvarel - hvad bør du undgå

Når du skal i gang med at male akvarel er gode pensler også en forudsætning for et godt resultat. Nogle akvarelmalere ønsker rene mårhårspensler. Men er du nybegynder – så start med en god syntetisk pensel til at begynde med. Vælg en ordentlig mere fast model i spidsen. fx. Guldmår eller kunstige mårhårspensler. 

Akvarelkursus i København

 

 

Derfor bør du undgå dårlige pensler

Skolepensler skal du for alt i verden undgå. De tværer farverne sammen, og penslerne holder ikke på vandet. De dårlige pensler taber håret, imens du maler. De pensler jeg anbefaler dig, er nødt til at kunne holde den mængde vand og farver du ønsker, ellers mister du kontrollen over processen og ender med et uheldigt resultat.

.

Akvarel for begyndere kursus i akvarel akvarelundervisning i København

Akvarelkurser i København

I Galleri H og Atelier i Rørholmsgade 10 kld.tv. København K. kan du komme på akvarelkurser. Kurserne oprettes løbende og der er undervisning om aftenen eller i weekenden. Du kan komme på kursus fra kr. 398.- Spørg gerne på tlf. 42680900 e-mail metteskunst@gmail.com

akvarelkurser-i-København

Materiale liste til akvarelkurser vil du få ved tilmelding - både online og på fysiske kurser.

 • Køb en god akvarelblok. Størrelse A4 eller A3 blok. 300 gram med ru overfalde
 • Pensler – kunst mårhårspensler køb 3 forskellige str. 6 -8 -10 fx og en bred på 5 cm hårbredde.
 • Akvarelfarver i en æske. 12 brikker eller 24 brikker. Daler Rowney – white knight
 • Blyant str. B max eller H2 blyanter. H står for hårdhed. Medbring en blyant
 • Knækgummi – er et viskelæder der visker forsigtigt ud på dit papir
 • Tip du behøver ikke købe hvid farve – det er ikke nødvendigt
 • Husk et glas til vand. Det kan være et marmeladeglas.
akvarelkursus-i-koebenhavn-onlinekurser

Hvor kan jeg købe kunstmaterialer?

 1. Akvarelfarver Sennelier m.m., pensler guldmår og akvarelpapir fra Saunders Waterford kan findes hos Kunstnerfarver.dk
 2. Akvarelfarver og akvarelpapir fra Arches, akvarelpensler kan findes hos Stelling
 3. Studiebox Daler Rowney akvarelfarver og viking papir kan findes i Tutein og Koch 
 4. Du kan også finde en pakke hos CBART
onlinemalekursus-nordens-lys

Sådan kommer du let i gang med at male akvarel billeder

Akvarel kursus ved Mette Hansgaard

Balancen mellem vand, papir og farve har betydning, når du maler. Vil du guides i gang med konkret vejledning trin for trin? Så kan du allerede i dag besøge min online-kunstskole på www.kunstogkurser.dk – her er billige onlinekurser med akvarelmaling fra kun 98.-

kunst og kurser fra Mette Hansgaard

Skriv et svar