Sådan køber du et maleri

Kunst som investering eller køb kunst der varmer dit hjerte

Så hvordan køber man et maleri?

Hvordan man køber kunst er en individuel smagssag. Nogle er til farvestrålende malerier andre kan lide sort hvid. Nogle køber prestige andre køber med hjertet. Nogle ved bare, at det er det rigtige maleri, de køber. Andre skal have det på prøve derhjemme først.

Kunst som investering

Derudover er der en håndfuld mennesker, der køber det som investering til flere 100.000 kr. Spørgsmål er hvad er vigtigt for dig at se på, når du kommer hjem efter en travl dag på arbejde?

malerier-som-investering

Du kan skifte maleri, ligesom du skifter Iphone. 

Her har du noget du kan glæde dig over meget længe. Lad maleriet være en del af din liv lige nu og her. Tænk på at kunstneren udover at få ideen, har brugt time efter time på at håndmale det unikke maleri, du kommer til at have hængende. Det har skoproducenten altså ikke. Maleriet findes også kun i en udgave. Det er dit unikke kunstværk. Mange tror at et maleri skal vælges som et livsværk, du har til evig tid. Det behøver det ikke være. Almindelige boligting holder som regel heller ikke hele livet.

Kunst som investering er ligeså usikkert, som at handle råstoffer i Kina.

At leve af kunst er de fleste kunstneres drøm. Der er mange om buddet. Der er så stor konkurrence på kunstmarkedet. Prisen er bestemt af en menneskelig vurdering. Hvad vil folk give – udbud og efterspørgsel og især, hvilken platform præsenteres kunsten på?

At købe kunst er ligeså usikkert som at købe usikre aktier. Det tager måske et helt liv før du ved, om det du har investeret i faktisk giver udbytte. Har du ikke tålmodighed til det, så er mit tip helt sikkert, at du bør købe kunst med hjertet.

Kunst eller aktier

Hvis du vil investerer i kunst, må du bruge tiden på at agere ligesom på aktiemarkedet, med at holde øje med kunstneren i stedet for aktien, se hvilke internationale udstillinger kunstneren kommer på, og du kan holde øje med, om kunstneren er på kunstmesser fx Kunst for alle kunstmessen. Du kan også læse i kunsten.nu og følge den kunst scenen.

For at komme nemt igennem de internationale nåleøjer, er det sådan at man skal have været antaget på en række cencurerede udstillinger. Herudover skal man helst også være antaget på kunstakademiet og kende de rette personer i Kulturministeriet eller i de store anerkendte gallerier som fx Asbæk eller Galleri Michael Andersen. Hvis du vil investerer i kunst, så må du i gang med nysgerrigt at tage dig tiden til at sætte dig ind i kunstmarkedet.

Tag fx på kunst Benvialen i Venedig, som finder sted hvert år. Det er en stor oplevelse.

kunst-som-investering

Køb kunst med hjertet og bliv glad

I mit hyggeligt atelier og galleri H i kunstnergaden Rørholmsgade vil jeg anbefale dig at købe kunst med hjertet. Mine malerier er malet med omhu. Jeg skaber dem, når jeg er inspireret fra livet og naturrejser. Mine billeder glæder mange, og almindelige mennesker køber kunst hos mig til gode priser. Jeg maler også spændende kunstudsmykninger og laver kunstprojekter i perioder. Du kan også bestille kunsttryk som plakater. Jeg har malet billeder siden jeg var 15 år både som akvareller og som malerier. Her vandt jeg internationale plakatkonkurrencer som bragte mig til Italien og England. Som 23 årig fik jeg min første udsmykningsopgave til en stor virksomhed, og siden har jeg været heldig at møde mennesker, der bakker min kunst op.

Se kunst til boligen her

Kunst som investering – hvordan er kunst vigtigt for dig?

Du kan købe god kunst, som også gør dig glad, men spørgsmålet er. Gør den dig glad fordi du har råd til det dyre værk, eller tænder det faktisk din sjæl hent ind til knoglen? Mennesker bliver nemlig motiveret forskelligt. Nogle har brug for at flashe en Gucci taske i ny og næ, for at blive bemærket af andre. Nogle er modige nok til, at de selv kan mærke efter, hvad de vil have af maleri, uden at det har været vist i Bo Bedre. Nogle vil provokeres, andre har plads nok til en installation i stuen – jeg har dog aldrig mødt en på andet en museer.

 

Sådan køber du kunst

Valg af malerier til boligen

Vi mennesker er heldigvis så forskellige. Ligesom den kunst vi gerne vil omgive os med. Økonomi spiller selvfølgelig også en rolle for, hvordan du ønsker at vælge maleri. Når du investerer i et maleri, så vil mit tip til dig være. Køb af en kunstner, du kan lide. En der taler til dig i en historie, som du kan mærke er rigtig for dig. Køb kunstværket, som du køber sofaer, stole borde etc. og vid at det er ikke en naturlov, at det skal hænge samme sted hele livet. Tænk over, hvor tit du egentlig køber dyre sko og tasker etc. Hvem siger egentlig, det behøver at holde hele livet?

Se min billeder på www.mettehansgaard.dk

kunstmesse-danmark-aarhus-ridehuset

Marc Chagall museet i Nice

Første gang jeg blev grebet af kunst, hvad da jeg så det smukke kunstmuseum med Marc Chagall i Nice. Jeg var 14 år gammel. Kunsten rørte mig helt ind i sjælen. Der hvor det bare kan føles rigtig inspirerende og varmt. Det var fra denne dag, jeg blev optaget af den skabende kraft i mig, og blev kunstmaler. Jeg har altid haft det mål, at min kunst “skulle blive til noget” ligesom med små børn, man ser vokse op. Derfor har jeg store ambitioner, og det har jeg altid for min kunst. Hvordan vælger du så et kunstværk.  Hvad betyder kunsten for dig?

Skriv et svar