Boliginspiration med kunst

Boliginspiration med kunst. Hvad skal du vælge at hænge op på væggen?

Vores hjem er vores base. Hvordan vi indretter vores hjem afhænger af, hvad vi tænder på. Derfor har jeg skrevet et indlæg om indretning til væggen, så du kan finde inspiration til din bolig. Kunst til væggen behøver ikke kun være malerier, det kan også være akvareller, tegninger, plakater eller fotografier. Det kan også være en kombination af flere typer billeder

Fem gode tips til boliginspiration med kunst

Når du ønsker at indrette med ny kunst, så gå efter malerier, der giver dig en god fornemmelse for, at det er det rigtige for dig. Malerier til boligen – hvad skal man vælge

Kunst til væggen i boligen starter med en væg, der trænger til et friskt udtryk.

Måske har du allerede væggen fyldt op med billeder fra perioder af dit liv. For hver tidsalder vi går ind i, kan vi trænge til at skifte stil og skabe ny variation og nyt liv med kunst. 

Malerier og kunst til boligen

 Måske har du en tom væg, der signalerer, at der trænger til at skulle ske noget med den. Hvis du lige er flyttet, kan det være startskuddet til at prøve noget nyt kunst til boligen. Forandring fryder, fordi det rusker os op, og vi bliver gjort opmærksomme på, hvad vi føler er vigtigt. Det er derfor ikke ligegyldigt, hvad du føler for dit kunstværk på væggen.

malerier-moderne-kunst-til-boligen

Hvad er et godt maleri?

Et godt maleri taler til dine følelser. Måske er der noget på billedet, der gør dig glad. Et symbol eller en særlig farve, som du godt kan lide at omgive dig med.

Måske er det et sted du kender fra dig selv. Det kan også være et landskab, du finder dig godt tilpas med at se på. Maleriet med birketræer overfor har været i Alt for damerne i 2022.

Mit første tip er derfor at se efter, om du skulle prøve en ny boligindretning med ny kunst til hjemmet. Kunst som følger dit hjerte og gør dig glad, i stedet for et påtvunget arvestykke eller den kiksede gave, der i virkeligheden giver tung forstyrrende energi i hjemmet.

Malerier inspireret af naturen i sort og hvid

Som noget nyt arbejder Mette også med malerier i sort og hvid. Her males der i nuancer af grå og med et tvist af farver. Stilen passer ind i et klassisk white home. 

Indretning med akvarel i glas og ramme

Et andet tip jeg gerne vil give dig er, at det kan være en sjov ide at lave en billedvæg med akvareller. Akvarel billeder er også kunst. Akvarel kunst er malet med akvarel farver på akvarelpapir. Det er små brikker pigment malet på papir. I sjældne tilfælde findes akvarel som akvarel maleri. Det er et krav, at den maler du køber fra, bruger gode materialer. Ellers kan farverne være lysfølsomme, og billeder kan miste deres glas over mange år. Nedenfor kan du se en akvarel malet med inspiration fra Nordlys over Grønland.

Min erfaring er, at akvarel billeder passer utrolig godt i alle hjem

Mine indramninger er med flotte sølvrammer og passepartout til at fremhæve motivet. Det står utrolig flot på væggen. De flotte farver i akvarel har en lys, der går igennem akvarellen. Det betyder, at det virker kraftigt i farverne, men alligevel matcher det alle farver i boligen. Selv hvis du har en farvet væg, der er grålig blå eller gul, så står akvarellen klart og roligt på væggen. Akvareller males ofte som naturinspirationer. Dem jeg maler er dog også både figurative og med fantasi, blomster og birketræer. Så der er nok at vælge imellem. Se akvareller her.

Indretning med en billedvæg i glas og ramme

Det tredje tip jeg gerne vil give dig er, at det kan være en sjov ide at lave en billedvæg med mange billeder på. Billederne hænger du op under hinanden. Det kan være i mange forskellige størrelser. Rammerne bør være ensartet, hvis du ønsker et mere ensartet moderne look til boligen. Du kan tape væggen op med tape. herefter vælger du rammerne til væggen og definere, hvilken størrelse billederne bør have for at matche din ramme. Billederne ophænges efter et snor lige princip. 

Det vil give dig et ensartet look. Selv hvis du køber original kunst til rammerne, har du mulighed for at udskifte glas og rammer over årene til andre motiver.

Gode rammer bliver nemlig aldrig for gamle. Billeder i glas og ramme giver et mere tilbageholdent udtryk i farverne. Det kan have betydning, hvis du gerne vil købe original kunst med lyse pastel farver, der ikke er for kraftige. Her anbefaler jeg, at gå efter at købe originale akvareller malet på kvalitetspapir og med højpigmenterede farver, så de ikke falmer i sollyset.

Hvilke vægge er egnede til billedvægge, og kan du lave huller i væggen?

Malerier til salg moderne kunst til boligen

Her kommer det fjerde tip til din boligindretning med kunst på væggen.

Når du skal lave en stor billedvæg med mange billeder på, er det vigtigt, at væggen er beregnet til at lave mange huller i. Ikke alle vægge er lige egnede til billedvægge, derfor kan det være en god ide at lave en test i midten af væggen. Der hvor du ved, at du med sikkerhed kommer til at skulle ophænge billeder. Hvis du ikke ønsker mange huller i væggene, kan du også købe en galleri skinne, ligesom dem man bruger i gallerierne. Snorene fra galleriskinnen, kan dog gøre, at billederne bliver svære at hænge lige. Det skal du være opmærksom på, hvis du vælger en galleriskinne frem for at lave huller i væggene.

Tip til ophængning- det skal du tænke over, inden du banket søm i væggen

 

Når du laver en gallerivæg, bør du sikre dig, at dit søm sidder godt fast, så dit nye kunstværk ikke falder ned af væggen. Tjek at væggen ikke porøs. Så vil dit søm nemlig falde ud af væggen. Derudover  bør du tjekke, at du ikke rammer et elkabel, når du hamrer sømmet  i væggen, så undgår du at ramme og ødelægge din elinstallation. 

 

Du kan også gå i et byggemarked og spørge en håndværker til råds.  Nogle ophæng har sådan en klæbefunktion. 

 

 

Det gør, at man kan klæbe beslaget på væggen. Det forudsætter at din nye maleri til væggen ikke vejer for meget. Se det var lidt tip til ophængning af kunsten i boligen, så du ikke kommer galt afsted. Husk der er altid en løsning. Jeg har sågar solgt malerier, der blev monteret på skråvægge eller tapetseret op i loftet, så alt er muligt, hvis man bare finder den rette handy man or handy woman til at hjælpe sig.

Boliginspiration til kunst på væggen.

Hvad kan jeg vælge at hænge op på væggen?

Når du skal ud og indrette din væg til boligen med kunst, så findes der flere spændende former for billeder. Der findes malerier, akvareller, fotografier eller kunst plakater. Når du skal ud og købe kunst til din bolig kan du tænke over hvilket medie, du godt kan lide. Med medie mener jeg, om det er kunst der er malet som et maleri, hvor kunstneren har brugt timer og måneder på at male maleriet. Om det skal være et fotografi, der via en linse har fanget et øjebliksbillede af verdenen. Eller om det kunne være en akvarel i lyse lette farver, der giver positiv energi. En flot tegninger kunne også være et bud på et billede til væggen. Kunstnere der også har plakater er også et godt bud. Her får du unikke plakat design lavet af kunstnerens egne unikke billeder. Disse kunstplakater er ofte kun fremstillet i et begrænset oplag, og du vil derfor få din helt egen personlige væg med flotte billeder til din bolig. Derudover støtter du kunstnerne, der maler.

Links til ideer til boligindretning med kunst

Skriv et svar