101 kunstnere kunstbog

101 kunstnere kunstbog af Tom Jørgensen

I 2021 september kan du finde mig i borgen 101 kunstnere. Kunstbog om danske kunstnere i året.

Bogen viser kunst fra kunstnere i Danmark.

landskabsmalerier-efterårsmotiv-birketræer
Kunst til salg onlinegalleri af kunstner Mette Hansgaard. Efterårets orange og brune og gyldne blade er inspirerende farver.

Kunstner Mette Hansgaard i kunstbogen 101 kunstnere

I bogen skildrer jeg de fire årstider. Malet som inspiration fra de danske skove. Birkeskoven er her malet i et moderne udtryk i en enkelthed – der minder om akvarel. Billederne er malerier på lærred i str. 60 x 60 cm.

De fire årstider malet igennem birketræer

I bogen skildrer jeg de fire årstider. Malet som inspiration fra de danske skove. Birkeskoven er her malet i et moderne udtryk i en enkelthed – der minder om akvarel. Billederne er malerier på lærred i str. 60 x 60 cm.

Et solstik ramte mig sommeren i 1987 efter et besøg på Marc Chagall-museet i Nice. Herefter åbnede der sig en flod af inspiration med figurative motiver. Sådan begyndte min kunstneriske sti med at male figurative lidt surrealistiske akvareller i store formater 80 x 60 cm. At arbejde med udtrykket er for mig en evig vidunderlig proces.

Moderne landskaber malet med laserende akrylfarver optager mig, når jeg maler. Min ambition er at male med akrylfarver som akvareller på trods af farvernes forskellige struktur. Processen giver mig frihed til at slippe detaljen og åbne for det abstrakte perspektiv, mens jeg får plads til det figurative element. Det ses i mine serier med moderne landskaber. De store blå malerier er inspirationer fra det kolde hav i nord.

Maleri-til-salg-vinterskoven
Malerier til boligen af Mette Hansgaard. Kunst malet som akvarelmaleri men som akryl på lærred

Naturoplevelser der giver inspiration

Naturoplevelser på kanten af klippen giver en fornemmelse af at leve. Når man står på kanten af en klippe, kan man mærke at gå på grænsen af liv og død i pagt med naturen. Her henter jeg min inspiration til at male moderne bjerglandskaber.

Malerier med skoven i fokus kommer i takt med vandreture i Danmark.

Birketræer med finurlige figurer, der skærer deres motiv igennem barken, er en nøgle til fantasien i maleriserien med birketræer. Træerne danner rammen om eventyr, du kan finde i malerier med birkeskove. Et af mine kendetegn er, at små pludselige opdagelser dukker frem, jo mere man kigger på billederne. Det er naturens dans, som jeg ønsker at formidle i billederne.

Mine malerier med stilleben opstår, når jeg sidder indenfor og kigger ud. Så længes jeg efter at kunne rejse. Det er, som om alting står stille. Rum, jeg er i, bliver mere nærværende og beder om at blive malet enten på malerier, akvareller eller som et udtryk på en keramikvase.

 

Om Bogen 101 kunstnere

Bogen 101 kunstnere er udgivet fra forlaget Frydenlund.  Man kan følge dem på Facebook her @forlagetFrydenlund.

Den danske kunstscene er mangfoldig, og kvaliteten er som altid høj. Katalog for over 101 danske kunstnere er på gaden. Det vidner årbogen 101 kunstnere om, når den på tværs af landet præsenterer os for det, der rør sig i
kunst Danmark i året 2021-2022.

Kunstanmelder og redaktør Tom Jørgensen har igen rejst land og rige rundt for at finde de danske kunstnere, der skal med i den populære år-
bog. Som altid har det været vigtigt at præsentere kunst fra hele landet, så læserne får et udsyn, der rækker ud over storbyernes lukkede kun-
stmiljøer.

Her finder du bogen 101 kunstnere

Artikler om Kunst

  • Her kan du læse om artikler jeg har været nævnt i.

Skriv et svar