Udsmykning Maleri

Udsmykning med Mettes malerier og kunstværker

  • Mette Hansgaard var 23, fik hun sin første store udfordring med kunstudsmykning.
    Det var til et firma, der hed ELPEFA A/S i Greve. Dertil fik hun mulighed for at udsmykke Louis Poulsens Centrallager.
  • I 2003 fik Mette chancen for at udføre en Kirkeudsmykning med symbolske fortolkninger af genopstandelsen.
  • I 2015 udsmykkede hun et Byens Hegn på Skjolds plads til Metro projektet i København.
  • DSB har også en udsmykning. Denne er malet på væggen i en kantine I København langs banen udført i 2015/2016.
  • Maleriet af Øersted Satelitten hænger på DTU, Space, og er en del af en forskningsudstilling Mette malede om Miljø, Forskning og Teknologi i forbindelse med årtusindskiftet. Udstillingen tog 3 år at male og blev besøgt af 940 gæster. Udstillingen blev støttet af fonde.

kunstudsmykning

Kunstudsmykninger

Mette fik sin første udsmykningsopgave da hun var 23 år. Det var til en stor foyer i virksomheden ELPEFA i Greve.
Virksomheder og Mette holdt et møde om virksomhedens idegrundlag og visioner og på baggrund af dette, blev den første udsmykning malet.
Malerierne kan ses den dag i dag i virksomheden Lemvig Müller, som siden hen overtog Elpefa A/S. Elpefa A/S var på det tidspunkt ejetaf Louis Poulsen A/S og på deres centrallager malede Mette også et stort maleri til centrallageret.
Siden forsøgte hun sig med konkurrencer til altertavler, som hendes farfar havde lært hende viden om.

Udsmykning til Skovvejskirken i Ballerup 2003-2015

Mette Hansgaard har udsmykket Skovvejskirken i Ballerup med en altertavle om genopstandelsen. Siden kom der nyt menighedsråd, som har valgt andre løsninger. Altertavlen har været omdiskuteret fordi kirker rummer flere religiøse tilhørsforhold.

Udstillingsprojektet om Miljø, Forskning og Teknologi

I år 2000 malede Mette Hansgaard på eget initiativ en stor kunstudstillinger med 12 forskellige kunstværker om Miljø, forskning og teknologi. Kunstudstillingens værker målte 170 x 130 cm.

Forskningstemaer

Temaerne handlede om videnskab herunder, kvantemekanik, atomfysik, Klonning af Dolly, genetik, Fotoner og lys, lysspektrum, lægevidenskab.
Bose- Einsteinkondensatet af Lene Haug, Ørsted satelitten som i dag hænger på DTU Space.  Det tog tre år at læse op på de videnskabelige felter ud fra publikationer og forskningsartikler som inspiration, som blev læst, mens Mette arbejdede deltid som receptionist.

Legater og fonde

Hun har til udstillingen om Forskning, miljø og teknologi modtaget legater fra Emma og Frederik Kraghs mindefond, Lund/Bugge fond, Professor Gottfried og Gerda Eickhoffs fond, Glashandler Johan Franz Ronges fond. Derudover udstiller hun i gallerier m.m.

I forbindelse med udgivelsen af bogen International Comtemporary Masters 2010, ønskede Mette at se, om der kunne være muligheder i at skabe netværk i udlandet og arrangerede derfor en udstillingen med en kinesisk kunstner i Dragør. Det skulle vise sig diplomatisk vanskeligt. Derfor søgte Mette et rejselegat og rejste til Barcelona og USA. Det lykkedes at få et rejselegat fra Solarfonden.

Publikationer

Mette Hansgaard har med akvarellen Maskarade, i 2010, været repræsenteret i en amerikansk kunstbog med titlen.: . Bogen repræsenterer kunst fra hele verden, og kunstnerne fra bogen har haft mulighed for at udstille 3 værker hver på Museum of modern art, Las Vegas.