Sådan maler du med lys og skygge

Akvarelkursus af Mette Hansgaard

På jorden har vi nat og dag. Om dagen er det lyst og om natten mister alle farver deres toner. Det kalder vi i tegning og akvarel for lys og skygge. I akvarel kan vi også arbejde med lys og skygge teknik. Maleteknikken giver dig mulighed for at gøre dit billede mere realistisk – end hvis du ikke har skygger under.

Tulipaner med lys og skygge

Vi arbejder med lys og skygger i tegninger og akvarel for at opnå naturlige bløde billeder, der virker mere naturlige.

Skygge kan males som et underlæggende lag farve under dit motiv. Det betyder, at du kan male skygger, inden du maler med farver i for eksempel blomster eller tulipaner, som det er vist i dette eksempel.


Lys og skygge

Når du skal i gang med at male lys og skygge er det vigtigt at du giver dig selv lov til at fejle og træne metode i processen. Det kræver nemlig lidt øvelse at komme i gang med at male med teknikken. Derfor anbefaler jeg også metoden i min akvarelkursus natur og blomster – de fire årstider, hvor jeg kommer ind på, hvordan du kan udnytte skyggearbejder i dine billeder.

akvarelkursus-lær-lys-skygge

Akvarelkurset ved Mette Hansgaard - er et online malekursus.

Vil du lære at male akvarel? Så tjek mine onlinekurser ud på kunst og kurser.dk 

Jeg tilbyder online malekurser i akvarel for begyndere og akvarelkurser for fortsættere. Er du en meget rutineret maler – så er du ikke i målgruppen. Akvarelkurset kan også bruges i familien. Hvis du har et barnebarn eller lign du gerne vil sidde og male med.

Vidste du, at jeg også maleri i mit atelier i Kunstnergaden Rørholmsgade? 

Du kan besøge mit atelier i Rørholmsgade 10. 1352 København K. 

tulipaner-akvaerlkursus

Skriv et svar