Sådan kommer du i gang med at male akvarel – akvarelkurser

Akvarel kurser og malekurser kan give dig indsigt i, hvordan du bør gribe dine farver an i begyndelse af din læring.

I Galleri H og Atelier Mette Hansgaard holdes der løbende kurser i akvarel for begyndere, hvor du kan lære at komme i gang med at male. Det er ikke kun mig, der underviser i Galleriet, men også andre kunstnere.  Her på bloggen kan du læse lidt om, hvordan du kommer i gang med at male akvarel.

For at komme i gang med at male akvarel, må du købe en god æske akvarelfarver, noget godt akvarelpapir, en blyant og et knetgummi. Så skal du bruge et marmelade glas til vand.

Personligt foretrækker jeg Rembrandt farver, fordi de er meget kraftfulde i pigmentet, og jeg ønsker farver med høj lysægthed. Lysægtheden har betydning for at dine akvareller bliver gamle.

Papir til akvarelkursus

Akvarelpapir materialer til akvarelkurser

Akvareller fra Sankt Petersborg er også fantastiske. Disse akvarelfarver er gode for både øvede og begyndere. En æske akvarelfarver er gode at starte på, fordi det er nemt at gå i gang med, når man skal i gang med at male akvarel. Jeg vil gerne anbefale dig købe 24 stk. til at begynde med.

Nogle undervisere vil sige, at du kan nøjes med de primære farver, som du derfra blander fra. Det vil sige gul/okker, ultramarine og scarlet rød. Husk at farver er altid en temperament og smagssag, så mærk efter, hvad der er mest rigtigt for dig.

Mange synes, at det er svært at styre maleprocessen. Det er derfor det godt kan betale sig at deltage på et akvarel kursus for begyndere. Det vender jeg tilbage til.

Når du skal i gang med at male akvarel er gode pensler til akvarelmaling en rigtig stor fordel.

Køb nogle syntetiske pensler til at begynde med, men vælg en ordentlig mere fast model i spidsen. fx. Guldmår eller kunstige mårhårspensler. Skolepensler skal du for alt i verden undgå. De tværer farverne sammen, og penslerne holder ikke på vandet. De er nødt til at kunne holde den mængde vand og farver du ønsker, ellers mister du kontrollen over processen og ender med et fint mudret billede.

akvarelkursus

kurser i akvarel af Mette Hansgaard

Hvor kan jeg gå på kursus i Akvarel for begyndere?

 • I Galleri H i Rørholmsgade København kan du løbende deltage i akvarel kurser for øvede, akvarel for begyndere, og malekurser i akrylmaleri på mindre lærreder. Malekurserne i København afholdes i galleriets forrum, hvor der sættes borde og stole op på kursus dagen. Der kan deltage 14 kursister i lokalet. Der er forskellige undervisere i Galleri H, da rummet lejes ud til workshops og kreative kurser. I Galleriet vil der både være intro kurser, workshops og kurser for øvede akvarelmalere.
 • Læs mere om Galleri H – malekurser, workshops og skiftende udstillinger her.

Materialeliste til dig, der ønsker at komme i gang med at male akvarel.

Afhængig af det kursus, du melder dig til, kan indholdet variere. Så spørg altid din akvarel underviser, inden du møder op første gang. :  )

 • Papir vælg minimum 300 gram – gerne syrefrit papir, hvis det skal være lækkert
 • Størrelse vælg en A3 blok. A4 bliver ofte for småt, selvom du er nybegynder
 • Pensler – kunst mårhårspensler køb 3 forskellige størrelser til at begynde med
 • Str. 5 -8 -10 fx.
 • Farver: Sankt Petersborg farver eller Rembrandt farver – køb 24 stk.
 • Bøtte til vand – brug et marmelade glas
 • Køb ikke hvid – det er ikke nødvendigt.
 • Blyant str. B2 max
 • Knækgummi – visker forsigtigt ud på dit papir.

Akvarel materialer se evt. mere her :  )
Jeg håber, at du komme godt i gang med at male akvarel.

Akvarelkurser for begyndere og øvede – søg akvarelkurser her

Der er flere alternativer

De bedste hilsner
Mette Hansgaard, Kunstner
Galleri og Atelier i Rørholmsgade 6 kld.tv. København K. Spørg gerne på tlf. 42680900