Om kunstneren Mette Hansgaard

Kunsten i farver

Mette Hansgaard´s kunst er malet i et bredt spektrum af farver. Kunstværkerne er som farverige blandede bolsjer. Nogle er søde – andre syrlige, stærke eller på kant til det grænsesøgende. Kunstneren har senest arbejdet med temaer over livets dans, bølgende bjerge og bevægelse i naturen. Naturens dufte af blomster eller lavendler kombineret med smukke bølgende natur giver inspiration til kunstværkerne. Træer har også en stor betydning i hendes kunst. Træernes bevægelser i vinden, danner skygger, der frigiver nye møder med fantasien.

Derudover har hun malet en kantineudsmykning for DSB og udstiller i kunstforeninger.

Atelier og Galleri i København

Mette har netop åbnet atelier og Galleri H i kunstnergaden Rørholmsgade. Her arbejder hun til dagligt i sit atelier med sine billeder. Kunstværkerne er inspireret fra rejser og bjergvandringer i Europa og i Norge, og hun holder meget af træer. Derudover har hun i sommer været på kunstskolen Spektrum for at udvikle sig, og det har inspireret hende til nye teknikker. I malerierne med stilleben kan man se nogle af resultaterne af maleprocessen med at forny tanker omkring maleri teknikker.

Mette Hansgaard kunstudsmykning workshops

Mette Hansgaard på Byens Hegn, Foto Thomas Hauerslev

Byens Hegn

I 2015 udsmykkede Mette et af Metro selskabets Byens hegn på 27 x 4 meter i et kunstværk, der hed mødet med fantasien. Kunstværket blev malet på Nørrebro i Haraldsgade.

Udsmykninger

Mette har i perioden 2003-2015 udsmykket Skovvejskirken i Ballerup med en altertavle, som i 2015 netop er taget ned igen. Den er dog dokumenteret i bogen Den danske Klosterrute.

kunst Copenhagen cph art galleries

Galleri H. Kunst Art Copenhagen Gallery H Rørholmsgade 120 x 100 cm

Legater og fonde

Hun har også modtaget legater fra fonde. Bl.a. modtog hun i 2009 et rejselegat fra Solarfonden, som var medvirkede årsag til kontakterne i USA. Store kunst udsmykninger males altid efter bestilling. Der udformes en skitse til virksomheden. Skitsen bliver udarbejder over mange uger. Virksomheden godkender skitsen og derefter kan kunstprojektet startes. Ofte maler Mette malerier efter normal arbejdstid, så hvis et kunstprojekt males direkte på væggen, bliver det ofte planlagt til at ligge uden for virksomhedens normale åbningstid.

Kunstens farveunivers

Maleri og akvarel og skulptur. Kunst i farver males i positive inspirations flow. Mettes malerier og kunst er i et bredt spektrum af farver. Figurerne får deres eget liv i kunstværkerne, mens livets dansende bølger i havet væver et spind af dansende lyst til nye fortolkninger. Magiske eventyr toner frem i malerier og akvareller og kan være henvisninger til din oplevelse af eventyret. Malerier og akvareller udvikles i takt med livets udvikling og ubevidsthedens fortolkning af inspirations flow.

Kunstprojekter

Mette Hansgaard er født i 1974 og har malet siden 1987. Hun udstiller i kunstforeninger, og har udsmykket et Byens Hegn på Metroprojektet i 2015 med kunstværket mødet med fantasien på 27 x 4 meter. I 2016 udsmykkede Mette en kantine for DSB. I år 2000 modtog hun legater til udstillingen om Miljø, forskning og teknologi, som hun brugte tre år på at male.

Mette Hansgaards specialitet er store moderne akvareller

Derfor har akvarellen, Maskarade, i 2010, været repræsenteret i en amerikansk kunstbog med titlen.: International Comtemporary Masters 2010. Bogen repræsentere kunst fra hele verden, og kunstnerne fra bogen har haft mulighed for at udstille 3 værker hver på Museum of Modern art, Las Vegas. Maskaraden var oprindeligt inspireret af spanske flamincodansere fra Barcelona i forbindelse med et rejselegat.

akvarelkursus og akvarelworkshops for begyndere Mette Hansgaard

Akvarelkurser og workshops

I Mettes atelier og galleri kan du deltage og afholde workshops i akvarel og maleri kurser. Mettes akvarelkurser er mindre hold, som er baseret på at lære at male akvarel. Kurserne er akvarelkurser for begyndere. Akvarelworkshops er endags workshops, som også kan bookes af private grupper og målrettes personaleforeninger og kunstforenings arrangementer. Derudover laver Mette særlige events for grupper, der ønsker et særarrangement.

Legater fra fonde

Lund/Bugge fond, Professor Gottfried og Gerda Eickhoffs fond, Glashandler Johan Franz Ronges fond. Rejselegat fra Solarfonden.

Et rejselegat bragte Mette til Barcelona, Denver Colorado og til USA, for at samle inspirationer til sit kunstneriske arbejde. I projektet var også, at Mette skulle arbejde på at skaffe udstillings muligheder i USA, og se om der kunne åbne sig muligheder i Spanien. I Barcelona blev hun meget inspireret til at male spanske Flaminco dansere, som senere blev udstillet i gallerier i Danmark.

Nyhedsbrev om kunst, udstillinger, workshops, kurser, malerier og akvareller

Du kan modtage mit nyhedsbrev ved at skrive til mig på mettehansgaard@gmail.com
Følg også gerne arrangementer på gallerih.dk og kontakt mig gerne for besøg.
Jeg træffes bedst eftermiddag, aften og weekend

Uddannelser

Mette Hansgaard er uddannet kunsttrykker (Serigraf) og har en Merkonom. Har modtaget undervisning hos Erik Lagoni (Privat 1998). Kursus hos den realistiske maler Daniel Goldberg. I 2017 har hun fordybet sig i undervisning på Kunstskolen Spektrum for at arbejde med ny faglig indsigt i kunsten. Derudover er hun blevet uddannet NLP personlig livscoach.
Har du spørgsmål kan jeg kontaktes. Se nedenfor.
De bedste hilsner
Mette Hansgaard : )
Tlf. 4268 0900
mettehansgaard@gmail.com