Kunstudstilling i Helligåndshuset

Kunstudstilling i Helligåndshuset i København

Kunstgruppen Hybriderne byder på en nye kunstudstilling i Helligåndshuset i maj 2021

Tirsdag den 18. maj 2021 holder jeg fernisering sammen med en kunstgruppe, der hedder HYBRIDERNE.

Vi glæder os til at se dig, der har lyst til at se kunst i løbet af uge 20.

Kunstgruppen Hybriderne er en gruppe skabt af Evelyn Mitmann.

På udstillingen kan du se malerier inspireret fra landskaber, livet og naturen. Der vil være akvareller malet på papir. Malerier malet på lærred og skulpturer på gulvet. Vi er 8 kunstnere, der udstiller sammen på udstillingen.

Vi skiftes til at passe kunstudstillingen, så hvem du kommer til at møde, bliver en overraskelse. Ønsker du at træffe Mig på udstillingen, så kontakt mig i stedet på SMS tlf. 42680900 og aftal tid.

Helligåndshuset på strøget, Amager Torv

Valkendorfsgade 23, 1151 København. Lige ved Amager Torv på strøget ved Søstrene Grene.

Find vej til Helligåndskirken

Udstillingshuset ligger op af Helligåndskirken, og du kan finde et godt kort her

Helligåndshuset er et af Københavns og Danmarks ældste bygninger.

Det blev bygget som et hospital 1296. Ønsker du at vide mere om Helligåndshuset, anbefaler jeg, at læse mere

En sjov historik om kunst i Helligåndshuset

I starten af Mettes kunst karriere udstillede hun ofte i Helligåndshuset. Jeg kendte ikke mange kunstnere. Men ønskede at skabe en udstilling med fokus på fantasi og surrealisme.

I begyndelse var jeg meget optaget af surrealisme. Mine egne billeder kaldte jeg for abstrakt-surrealisme. Det fik jeg skæld ud af, for det var der ikke noget der hed. Fik jeg at vide. Men det er jeg netop det sjove ved at skabe noget nyt. Så jeg Googlede surrealisme på et tidspunkt, hvor Google var ny, og der fandtes ikke mange på nettet. Her fik man gode resultater, der ikke blot var skabt med salg for øje, men fordi det faktisk var interessant.

Kunstudstilling med fokus på fantasi og surrealisme

Mit møde med Willumsen

I året samlede jeg en gruppe, der udtrykte billeder og kunst på en figurativ og surrealistisk måde. Det blev til at en anderledes udstilling med bl.a. Boye Villumsen. som også var i familie med  J.F. Willumsen. Da jeg fandt ham i en kælder på Vesterbro, havde han nærmest opgivet at udstille. Han var en rar gammel mand, der ikke havde haft det nemt. Jeg faldt for hans ekstremt gode maleteknik og udtryk. Han brugte teknikker, som han frarådede mig at bruge, fordi det ikke var sundt for hjernen! Derfor var det en fornøjelse at se hans fantastiske malerier på vores fællesudstilling. Siden er jeg blevet fan af J.F. Willumsen. På det tidspunkt var han en ældre herre, og jeg var kun lige i 20érne, men han blev meget glad for, at nogen ville udstille med ham igen, og sagde ja tak.

Kunstnere med fokus på surrealisme kombineret med fantasi

På denne udstilling deltid også Regitze Lambaa, som er en dygtig illustrator. Regitze startede siden et galleri i Aahus, hvor jeg udstillede. Vi havde en fantastisk surrealist med, som ønskede at blot at hedde “Camilla”.  Jeg husker, at en kat netop havde placeret et katte hår i hendes maling, netop som det stod i olie og skulle tørre. Hendes lag var så perfekte, så kattehåret var blevet til kattepine. Jeg ved faktisk ikke, hvor Camille er idag.

Irene From udstillede med os med sine smykke design, som på det tidspunkt netop var udgivet som bøger. På udstillingen deltog også Jesper Thorup en skøn musiker, som kunne charme alle omkring sig. Han malede malerier inspireret fra Cobra gruppen og malede figurative streger, der gav inspiration til fantasien.

Kunsthistorie nr. 2 om kunstudstilling i Helligåndshuset

Min separat udstilling i år 2000

Op til året år 2000, var der en masse problemer med at man frygtede at internettet og data i computere ville kollapse på grund af 0000 i året. Det skete dog ikke. Men 2000 året blev et mål for mig. Jeg ville skabe en udstilling om Miljø, forskning og teknologi, som et eksamensprojekt for mig selv, nu da jeg ikke var blevet antaget på kunstskoler i Danmark.

Kunstprojektet brugte jeg 3 år på at sætte mig ind i. Jeg tog deltidsjobs som kunne bidrage til økonomien, og imens sad jeg og læste om forskningsresultater og forskning. Det blev til en udstilling med 12 store malerier i formatet 170 x 130 cm. Malerierne fik emner inden for forskningsområder, som jeg følte kunne være samfunds ændrende. Mere om dette indlæg følger.

Nedenfor ses maleriet af Ørsted satelitten, som blev malet til forskningsprojektet

Maleriet hænger den dag i dag på DTU Space

Det var min historie om Helligåndshuset

For mig er kunsten, jeg maler nu et tidsbillede på, hvad der inspirere mig i året. Ønsker du at se, hvad jeg maler i dag så tag et kik på kunst til salg og bliv inspireret. Som kunstner finder jeg det motiverende at udvikle mine teknikker konstant. Derfor har jeg mange varierende serier af malerier, som jeg har skabt over årene.

Fra abstrakt-surrealistisk til figurativ landskabsmaleri

I starten var jeg meget abstrakt-surrealistisk. Jeg forbød mig selv at male landskaber ligesom alle andre, men i dag finder jeg stor inspiration i landskaber, og har derfor måtte sande, at landskabsmalerier er en kilde til livet, som giver stor indre ro. Ligeledes er dansen også en kilde til inspiration, og derfor veksler jeg mellem dansende malerier og landskabsmalerier malet med mine figurative fortællinger.

Skriv et svar