Kunstudsmykninger

mette hansgaard Photo by thomas hauerslev

Her er et tilbageblik på sommeren 2015, hvor jeg fortæller om min kunstudsmykning for Metro selskabet i København.

Slip fantasien løs, få god energi eller fri til din kæreste ved byens hegn var ideen med kunstudsmykningen i 2015. Her kan du se nogle historiske billeder fra projektet fra Byens Hegn. København. Vi har en tendens til at blive utålmodige, når det danske sommervejr er lidt for lunefuldt, som det var denne sommer.

Mette Hansgaard kunstudsmykning workshops

Kunstudsmykning på Byens Hegn, som jeg malede i 2015.

For kunstneren Mette Hansgaard var vejret lidt af en ekstra prøvelse. Hun malede denne sommer 2015 en udsmykning til et af de såkaldte ’Byens Hegn’ på Skjolds Plads på Nørrebro – et kæmpestort, fuldt dekoreret maleri på ca. 4 x 27 meter stort – malet direkte på væggen!

Skab god energi i bylivet med kunstudsmykninger

Men når formålet er at sprede glæde og god energi, så tager man gerne lidt regn og blæst med på vejen. Titlen på Mette Hansgaards hegn var ”Mødet med fantasien”, og det er malet som en venskabsvæg. Eller et sted i byen, hvor folk kan møde hinanden og få positiv energi sammen – inden de skal videre i den virkelige verden. Tanken med kunstværket var, at man møder alle de positive farver og energier, og derigennem finder sin egen inspiration til livet.

Kunstudsmykninger og malerier i offentlige rum

Når man kigger på maleriet, er der masser af små motiver og figurer, som kan give associationer og inspiration til for det enkelte menneske. ”Alle mennesker er jo forskellige, og forhåbentlig vil alle, der ser på maleriet, kunne finde nogle motiver, der sætter tankerne i gang og bringer minder frem, som afspejler lige præcis deres liv”, fortæller Mette Hansgaard. ”

Mødet med fantasien af Mette Hansgaard. År 2015.

Oplevelsen med ’Mødet med fantasien’ starter i føddernes bevægelse igennem byen. Man går og går, imens man svagt sanser mennesker, der passerer én.

Så bevæger tankerne sig ind i fantasien, og før man ved af det, er man gået igennem byen uden at huske, hvad man egentligt er gået forbi. Indtil du møder: ’Mødet med fantasien’ på Skjolds plads, og bliver overrasket over al den positive energi, der rammer dine sanser.

Måske på en grå regnvejrsdag og du vil blive løftet ind i en fantasirum der varer ca. 27 meter x 4 m høj”, siger Mette Hansgaard. ”Det er mit håb, at folk vil tillade sig at slippe sig selv lidt løs, når de ser det. Man kan danse, hoppe og synge ja måske endda fri til sin kæreste ved hegnet – alt efter den inspiration, der falder dig ind, når du passerer hegnet. Det er det, der er det helt fantastiske med fantasien. Alt er muligt”, siger hun.

Flügger Farver blev sponser

Der blev anvendt mindst 20 forskellige farver fra Flügger DVS 30 liter maling, og 20 L grunder.

Projekterne om Byens Hegn sker i forbindelse med Metrobyggeriet, hvor forskellige kunstnere får lov at dekorere hegnene, til glæde for borgerne i de lokale områder.

mette hansgaard Photo by thomas hauerslev
  • Ønsker du at se mine malerier med natur, landskaber og fantasi, som de normalt ser ud, anbefaler jeg at du kigger på min side med kunst til salg
  • Læs mere om Metroen her