Hvad er akvarel?

Mettes akvareller

Kunstneren Mette Hansgaard arbejder i akvarel i store formater. Hendes teknik adskiller sig fra andre, ved at udgøre meget pigment og mindre vand. Ligeledes er farvernes modellering med til at danne nye figurer i kunstværkerne. Mettes akvareller er indrammet i flotte sølvrammer med paspatu.

Livets træ akvarel maleri
Lille akvarel 50 x 40 cm. Malerier til stuen i mindre størrelser akvarel maleri på papir

Inspirationer med akvarel

Da kunstneren Mette Hansgaard var 13 år fik hun for første gang det kunstneriske inspirations flow. Det kom direkte til hende som et lys af nye tegninger over hendes ansigt.  Et besøg på Marc Chagall museet gav hende adgang til et åndeligt rum af inspirationer, som senere skulle vise sig at blive en vej i hendes kunstneriske liv.  Det medie som forandrede alting var akvarellen. En æske Sankt Petersborg farver med 24 brikker med alle regnbuens farver, og kendskabet til papiret som blev udviklet under hendes uddannelse som kunsttrykker.

Hvad er Akvarel?

Akvarelfarver består af små farve brikker med tørstof tilsat farvepigmenter. Akvarelbrikkerne er tørre som jord, men når de tilsættes farve bliver pigmenterne opløst, og kan tones i mange valører. En valør er en tone af farven fx blå, som kan varieres i mange toner. Forestil dig, at du hører musik. Når du hører musik, er der forskellige toner. Det er det samme med akvarel farverne. Farven blå har mange grader af at være blå, og det kaldes en valør. Den kan være mørkeblå i den ene ende af skalaen. Jo mere vand, der tones med – jo lysere kan den blive. Akvarelfarverne kan blandes på kryds og tværs, og det giver et utal af akvarel toner, som i sidste ende bliver til dit unikke kunstværk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akvarel kurser

Akvareller fra Mette Hansgaard er indrammet med syrefri paspatu for at farverne ikke tager skade. De store akvareller indrammes med plexiglas af hensyn til transport på kunstudstillingerne. Derved kan de ikke gå i stykker, og kunstværket malet i akvarel er derved beskyttet af indramningen. Mine akvareller er malet med mere pigment, som gør dem holdbare.

One Reply to “Hvad er akvarel?”

Skriv et svar