Akvareller er billeder malet med vand på 300 grams papir. Mette Hansgaard har malet akvareller siden 1987. De første kunstværker blev faktisk udstillet i en hestestald, som folk så tog med hjem.

Hvad er akvarel?

Akvarelfarver består af små farve brikker med tørstof tilsat farvepigmenter. Akvarelbrikkerne er tørre som jord, men når de tilsættes farve bliver pigmenterne opløst, og kan tones i mange valører.

Billeder i farver

Akvarelbilleder rummer mange nuancer fordi farven indeholder mange valørs.
En valør er en tone af farven fx blå, som kan varieres i mange toner. Forestil dig, at du hører musik. Når du hører musik, er der forskellige toner. Det er det samme med akvarel farverne.

Kunsten i farver
Farven blå har mange grader af at være blå, og det kaldes en valør. Den kan være mørkeblå i den ene ende af skalaen. Jo mere vand, der tones med – jo lysere kan den blive. Akvarelfarverne kan blandes på kryds og tværs, og det giver et utal af akvarel toner, som i sidste ende bliver til dit unikke kunstværk

Akvarel billeder kunst af Mette Hansgaard

Tulipaner forårstemning billedkunst af Mette Hansgaard 80 x 60 cm kr. 4.000.

Billeder malet med akvarel af kunstner Mette Hansgaard er indrammet med syrefri paspatu.

Farverne er meget kraftige i pigmentet og derfor er farverne holdbare. De store akvareller indrammes med plexiglas.  Akvareller er altid indrammet på udstillinger. Kunstværker malet i akvarel er derved beskyttet af indramningen. Mine akvareller er malet med mere pigment, som gør dem mere robuste end akvareller malet med tynde lag farve.

Indrammede akvareller

Du kan se originaler akvareller og billeder i Mette Hansgaards Atelier i Rørholmsgade 6 kld.tv. København.

Akvarellerne er billeder med ramme. De har smukke nuancer og er malet i farverige kombinationer. Mette maler ofte inspirationer fra livet, og det sker i store inspirations flows. Derfor arbejder hun på flere forskellige billeder af gangen. Billederne indrammes, inden de udstilles.

  • Akvarelkurser  holdes også af billedkunstneren. Se dem her.