Akvareller malet af kunstner Mette Hansgaard

Mine akvareller er malet med en stor følelse af harmoni og ro.

Papiret og hånden arbejder sammen og papir og farve må hele tiden justeres for den rette balance. Farverne er meget kraftige i pigmentet og derfor er farverne holdbare. De store akvareller indrammes med plexiglas.  Akvareller er altid indrammet på udstillinger. Kunstværker malet i akvarel er derved beskyttet af indramningen. Mine akvareller er malet med mere pigment, som gør dem mere robuste end akvareller malet med tynde lag farve.

Akvarel på papir kunst af Mette Hansgaard

Akvarelkurser og workshops

Vidste du at Mette holder kurser i akvarel? I Galleri H i kunstnergaden Rørholmsgade 6. kld.tv. kan du lære at male. Vi begynder helt fra bunden, så du kan føle dig tryg. Som et nyt tiltag grundet Corona krisen vil kurser kun blive afholdt som små hold max 4 personer.

Akvarel af MetteHansgaard kunstner

Mette Hansgaard udstiller på kunst for alle

Hvad er akvarel?

Akvareller er billeder malet med lysægte akvarelfarver kombineret med vand. Syrefrit papir sikrer, at papiret ikke gulnes.

Akvarelfarver består af små farve brikker med tørstof tilsat farvepigmenter. Akvarelbrikkerne er tørre som jord, men når de tilsættes farve bliver pigmenterne opløst, og kan tones i mange valører.

Kunsten i farver

Akvarelbilleder rummer mange nuancer fordi farven indeholder mange valørs.
En valør er en tone af farven fx blå, som kan varieres i mange toner. Forestil dig, at du hører musik. Når du hører musik, er der forskellige toner. Det er det samme med akvarel farverne. Farven blå har mange grader af at være blå, og det kaldes en valør. Den kan være mørkeblå i den ene ende af skalaen. Jo mere vand, der tones med – jo lysere kan den blive. Akvarelfarverne kan blandes på kryds og tværs, og det giver et utal af akvarel toner, som i sidste ende bliver til dit unikke kunstværk