Akvarel af Mette Hansgaard – Skønne akvareller

Mettes akvareller er ofte akvareller i større formater og i flotte farve kombinationer. Akvarellernes lys giver en positiv følelse af energi, og hvert motiv rummer mange skjulte detaljer, der tilfører de enkelte kunstværker en ekstra dimension. Akvarellerne er indrammet i flotte rammer med syrefri paspatu.

Akvareller

Da kunstneren Mette Hansgaard var 13 år fik hun for første gang det kunstneriske inspirations flow.
Det kom direkte til hende som en følelse af et lys af nye tegninger, som blev udtrykt igennem akvarel.
Et besøg på Marc Chagall museet gav hende adgang til et åndeligt rum af inspirationer, som senere skulle vise sig at blive en vej ind hendes kunstneriske liv. Derfor betyder akvarellen rigtig meget for hende.

Akvareller

Det medie som forandrede alting var akvarellen.
En æske Sankt Petersborg farver med 24 brikker med alle regnbuens farver, og det faglige kendskab Mette har om papir,
blev udviklet under hendes uddannelse som kunsttrykker.

akvarel-akvareller

Hvad er Akvarel?

Akvarelfarver består af små farve brikker med tørstof tilsat farvepigmenter. Akvarelbrikkerne er tørre som jord, men når de tilsættes farve bliver pigmenterne opløst, og kan tones i mange valører. En valør er en tone af farven fx blå, som kan varieres i mange toner. Forestil dig, at du hører musik. Når du hører musik, er der forskellige toner. Det er det samme med akvarel farverne. Farven blå har mange grader af at være blå, og det kaldes en valør. Den kan være mørkeblå i den ene ende af skalaen. Jo mere vand, der tones med – jo lysere kan den blive. Akvarelfarverne kan blandes på kryds og tværs, og det giver et utal af akvarel toner, som i sidste ende bliver til dit unikke kunstværk.

Akvarel kunst

Akvareller fra Mette Hansgaard er indrammet med syrefri paspatu for at farverne ikke tager skade. De store akvareller indrammes med plexiglas af hensyn til transport på kunstudstillingerne. Derved kan de ikke gå i stykker, og kunstværket malet i akvarel er derved beskyttet af indramningen. Akvareller må aldrig hænges i direkte sollys, da UV strålingen er usund for akvarellen, og indramningen kan give lidt genskær fra vinduets lys. Mine akvareller er malet med mere pigment, som gør dem holdbare.

Akvarel og akvarelkurser

Akvarel, Mette Hansgaard

Vil du have en flot indrammet akvarel på prøve på din væg?

Forestil dig din væg.
Prøv at se på akvarellen.
Luk øjnene – se akvarellen på din væg.
Mærk den gode energi komme. Ta ta ta… :  )